Nest met spiegeleiMijn naam is Anneke Doornbos, ik ben 57 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen, maar ik woon al 18  jaar in Wierden.

Ik heb ongeveer 10 jaar als leerkracht speciaal onderwijs gewerkt in Almelo. Daarna ben ik overgestapt naar de zorg. Sinds mijn boek is uitgekomen in 2017 geef ik graag lezingen.

Mijn beide kinderen zijn kort na elkaar geboren en hebben nu de leeftijd van 29 en 28 jaar. Mijn dochter kwam als eerste kind in ons gezin. Zij werd te vroeg geboren en bleek een ontwikkelingsachterstand en een groeiprobleem te hebben. Later kwamen we te weten dat ze een autistische aandoening heeft.

Onze zoon heeft een lichamelijke beperking. Beiden hebben veel meegemaakt, maar ze hebben zich ontplooid tot prachtige, volwassen jongelui. Zij wonen zelfstandig. Mijn zoon studeert en woont in Enschede. Mijn dochter werkt in Almelo. Ze woont begeleid in Vriezenveen. Nu onze kinderen uit huis zijn, is er voor mij een nieuwe fase aangebroken.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan zingen in het concertkoor Sursum Corda, schilderen, tuinieren, wandelen, fietsen, zwemmen, schrijven (bijvoorbeeld in de Schik), lezen en als ervaringsdeskundige bij MEE.

Ook beleef ik veel plezier met het bijwonen van bijeenkomsten, waarin ik verhalen uit mijn boek voorlees en/of mijn ervaringen deel.