Autisme-avond

Autisme is een veelgehoorde term tegenwoordig, bijna iedereen kent wel iemand jong of oud die te horen heeft gekregen dat hij of zijn een stoornis heeft die in het autistisch spectrum valt. Maar wat dat nou precies inhoudt weten maar weinig mensen. Om alle geïnteresseerde ouders, grootouders, broers, zussen, buren en leerkrachten te helpen en uitleg te geven, organiseren we op 11 oktober in de Bibliotheek van Wierden de autisme-avond.

Anneke Doornbos weet heel erg goed wat autisme inhoudt. Zij schreef het boek ‘Nest met spiegelei’ over haar ervaringen met haar autistische dochter. Tijdens de autisme-avond komt zij haar verhalen delen. Ook zal zij, als ervaringsdeskundige, vragen beantwoorden van geïnteresseerden.

Stichting MEE Ijsseloevers is een organisatie die inzet voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.   MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking. De medewerkers van MEE hebben uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. En jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk. Op 11 oktober komt er een medewerker van MEE uitleg geven over wat autisme inhoudt en wat bijvoorbeeld de grootste verschillen zijn tussen iemand met autisme en iemand zonder.

Met zoveel expertise in huis belooft het een zeer interessante en informatieve avond te worden. Je kunt alvast een plekje reserveren via de website van de bibliotheek.

Leden € 7,50; niet-leden € 10.

 

 

https://www.bibliotheekwierden.nl/activiteiten/112-autisme-avond